Therapie met Paard

IMG-20160412-WA0001-1Therapie met paard:

Dit is een intensieve ervaringsgerichte therapie met het paard als persoonlijke leermeester.

Het gaat over ontwikkelen van autonomie, communicatievaardigheden, geconfronteerd worden met overlevingspatronen en ervaren en vergroten van eigen kracht.

Combinatietherapie Creatief en Paard:

Het is mogelijk en soms heel helpend een combinatie te maken van 2 therapievormen.

Zo kan er prachtige kruisbestuiving plaatsvinden:

Bijvoorbeeld in Nachtmerrietraining of Rouw/verliesverwerking geeft u aandacht aan een pijnlijk, vaak weggestopt, stuk van uw verleden. Dit kan u in het dagelijks leven flink uit uw kracht halen. In Therapie/coaching met paard ervaart u hoe u in het contact met de ander teruggrijpt naar deze oude overlevingspatronen. U leert ze herkennen en accepteren. En het paard gaat u helpen stappen tot verandering te zetten, zodat u steviger op de benen komt te staan, steviger in het zadel komt te zitten en de teugels in handen neemt. Door te oefenen op en naast het paard gaat u steeds meer in uw eigen kracht komen.